Objavljeno: 2025-06-26

Kinetika procesa pečenja/selektivne redukcije uz upotrebu mešavine bitumenskog uglja i lož ulja kao aditiva

Stručni rad

Hugo Javier Angulo-Palma, Manuel Saldana, Ángel Legrá Legrá, Alisa Lamorú Urgellés, Carlos Hernández Pedrera, Sandra Gallegos, Felipe M. Galleguillos Madrid, Iván Salazar, Norman Toro

69-77

DOI: https://doi.org/10.2298/HEMIND240918005A

Primena metoda površine odgovora za optimizaciju procesa visoke konverzije slobodnih masnih kiselina korišćenjem (1R)-(-)-kamfor-10-sulfonske kiseline i gvožđe(III) sulfata

Naučni rad

Adeeb Hayyan, Khalid Abed, Mohammed Al-Saadi, Amal Elgharbawy, Yousef Alanazi, Jehad Saleh, Nur Hanie Mohd Latiff, Sharifah Shahira Syed Putra, Mohd Roslan Mohd Nor, Shareef Fadhil Mahel Alhashemi

79-92

DOI: https://doi.org/10.2298/HEMIND240515003H

Uticaj dodatka heljde i prosa na antioksidativni potencijal i reološke karakteristike testa od pšeničnog brašna

Naučni rad

Marica Rakin, Danica Zarić, Tanja Krunić, Tehnološko-metalurški fakultet univerzitet u Beogradu

93-101

DOI: https://doi.org/10.2298/HEMIND240119004R

Sinteza, karakterizacija i elektrohemijske osobine kobaltom dopirane fosfat volframove heteropoli kiseline i njene bronze

Naučni rad

Jovana Acković, Tamara Petrović, Jelena Senćanski, Aleksandar Mijatović, Stevan Blagojević, Pavle Tančić, Ružica Micić, Pagnacco Pagnacco

103-114

DOI: https://doi.org/10.2298/HEMIND240928008A
DOI: https://doi.org/10.2298/HEMIND231126006B